Melaka Insider

Story From The Historic City

Responsive Ads Here

Saturday, 23 February 2013

Jomlah be.... datang ke MelakaAssalamualaikum, Salam Sejahtera, Salam 1 Malaysia, Salam Melaka Maju Negeriku Sayang, Melaka 751 Tahun......

Di hari cuti hujung minggu nie jebat menjemput semua rakyat Malaysia untuk datang melawat ke Negeri Melaka. Seperti yang semua tahu, Negeri Melaka telah disenaraikan oleh "New York Times" akhbar kedua paling berpengaruh di Amerika Syarikat sebagai salah sebuah tempat yang harus dikunjungi di dunia, penyenaraian Melaka sebagai tapak Warisan Dunia oleh UNESCO juga merupakan satu pengiktirafan yang amat membanggakan bagi kami semua Rakyat Negeri Melaka dan juga Rakyat Malaysia.

Marilah semua Rakyat Malaysia berkunjung ke Negeri Melaka. In Shaa Allah anda semua akan terhibur dan seronok bila berada di sini..... Jebat juga teringat rakan jebat yang pertama kali berkunjung ke Negeri Melaka dulu, beliau amat kagum dengan keindahan panorama negeri ini, sempat beliau beritahu kepada jebat "kat Melaka nie takde jalan yang gelap ke? semua terang-benderang dengan lampu jalan sampai ke kampung kau nie"
Jomla ke Melaka, Marilah Be!!!

*kredit grafik to team grafik MHI*

No comments:

Post a Comment