Melaka Insider

Story From The Historic City

Responsive Ads Here

Wednesday, 25 February 2015

Ketua UMNO Cawangan Letak Jawatan Selepas Tugas Hakiki Ditamatkan Kontrak?


Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera....

Semoga semua pembaca Melaka Insider berada dalam kesejahteraan dan dilindungi Allah SWT....

Baru-baru ini jebat mendapat berita dari seorang rakan blogger yang mengatakan salah seorang Ketua UMNO Cawangan di dalam satu DUN di Negeri Melaka telah meletakkan jawatan. Menurut blog tersebut, perletakan jawatan KC itu adalah berpunca dari penamatan kontrak beliau sebagai pegawai di sebuah PBT di Negeri Melaka ini. Penamatan kontrak itu katanya kerana Mantan KC ini tidak mencapai Indeks KPI seperti yang ditetapkan.
Berita lanjut DI SINI 

Jebat merasakan yang mantan KC ini membuat satu tindakan yang baik demi mengelakkan isu-isu yang mungkin timbul dikemudian hari akibat dari status mantan KC ini yang tidak mempunyai pekerjaan tetap. Melalui beberapa soal selidik yang jebat lakukan, mantan KC ini merupakan pemimpin yang disegani dan disayangi oleh ahli-ahli cawangan beliau termasuklah golongan muda. 

Jebat mengharapkan agar Mantan KC ini diberi kekuatan oleh Allah dan dikurniakan rezeki dari sumber yang lain. Semoga Mantan KC ini dapat meneruskan perjuangan dalam UMNO walaupun jebat diberitahu yang Mantan KC ini telah menghadapi pelbagai dugaan dan ujian dalam berjuang untuk Parti UMNO di peringkat cawangan mahupun bahagian. Mungkin pihak kepimpinan atasan mempunyai beberapa alasan yang kukuh untuk tidak menyambung kontrak perkhidmatan beliau lagi. Jebat hanya mahu agar isu ini dapat diselesaikan dengan cara yang baik kerana beliau juga telah berjasa dalam parti dan mungkin jasa beliau tidak sebesar mana dan jebat juga difahamkan yang beliau seorang pemimpin cawangan yang aktif dan rajin dalam menjalankan kerja-kerja parti.

Sebagai orang yang pernah ditamatkan kontrak pada masa dan ketika betul-betul memerlukan pekerjaan dan duit, jebat amat faham situasi yang beliau alami apatah lagi khabarnya beliau sudahpun berusia 52 tahun dan tentu amat sukar untuk mendapatkan pekerjaan lain.

Apa yang mampu jebat lakukan dan jebat mohon semua pembaca Melaka Insider untuk sama-sama berdoa agar beliau diberi kekuatan dan semangat oleh Allah SWT untuk terus berjuang demi Parti Keramat UMNO yang kita sayangi ini.

Sekian, Wallahualam.

Salam Hormat,1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete