Melaka Insider

Story From The Historic City

Responsive Ads Here

Monday, 4 May 2015

Datuk Nur Azmi Ahmad, Satu Wawasan Untuk Kecemerlangan Sukan Hoki Negara Siri 1

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera

Naib Presiden Kanan Konfiderasi Hoki Malaysia (MHC) yang dulunya dikenali sebagai Persatuan Hoki Malaysia (PHM) iaitu YBhg. Datuk Nur Azmi bin Ahmad merupakan seorang tokoh dan 'orang lama' di dalam arena sukan hoki negara yang tidak perlu jebat perkenalkan lagi. Banyak pengalaman dan juga jasa serta keringat telah beliau curahkan dalam pembangunan sukan hoki di negara kita ini.


Baru-baru ini jebat berpeluang untuk berjumpa dan berbual-bual dengan beliau di Banda Hilir Melaka. Kesempatan yang ada telah jebat gunakan untuk meminta pandangan dan pendapat tentang perjalanan dan kemajuan sukan hoki negara serta visi dan matlamat beliau untuk terus memajukan dan memartabatkan lagi sukan hoki negara setanding dengan sukan-sukan yang lain.

Jebat melihat yang Datuk Azmi amat mengambil berat tentang pembangunan sukan di peringkat akar umbi lagi. Beliau telah menekankan betapa pentingnya pembangunan sukan hoki di peringkat seawal persekolahan bagi melahirkan jaguh-jaguh sukan hoki yang boleh diketengahkan. Di samping itu kurang popularnya program pembangunan sukan ini turut disebabkan kerana kekurangan dana yang menghambat keupayaan dan tumpuan persatuan-persatuan ini untuk melaksanakan program berkenaan.

Majlis Sukan Negeri boleh menyarankan kepada Kementerian Belia dan Sukan (KBS) untuk memberikan dana atau peruntukan yang lebih kepada pembangunan sukan hoki dan juga dapat menyediakan jurulatih yang lebih berkaliber untuk diletakkan di setiap sekolah.

Salah satu pandangan beliau Ikon-Ikon Sukan itu sendiri perlu dibawa turun untuk memberi penerangan ataupun membangkitkan semangat kepada peringkat akar umbi lagi. Dengan cara ini para pelajar akan mengetahui dengan lebih dekat lagi tentang sukan hoki di Malaysia. 

Fasiliti atau kemudahan sukan hoki di setiap negeri turut menjadi salah satu aspek yang amat beliau titik beratkan. Memang beliau akui yang tidak semua negeri mempunyai kemudahan sukan hoki yang terbaik. Sehubungan dengan itu beliau amat berharap agar pihak Kerajaan melalui Kementerian Belia Dan Sukan untuk memberi peruntukan dengan membina fasiliti-fasiliti serta memberi bantuan dari segi kewangan untuk Majlis Sukan Negeri-Negeri merangka program-program pembangunan sukan hoki di setiap negeri.Datuk Nur Azmi juga menyeru kepada syarikat-syarikat swasta yang ada untuk bersama-sama membantu memberikan sumbangan demi pembangunan sukan hoki negara. Sumbangan mereka amat diperlukan bagi membolehkan MHC atau Persatuan Hoki Negeri merencana dan membuat program-program yang baik dan berkualiti.

- Keluaran Akan Datang "Visi Dan Misi Datuk Nur Azmi Untuk Kepimpinan MHC..... Nantikan!!1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete