Melaka Insider

Story From The Historic City

Responsive Ads Here

Saturday, 19 November 2016

Ratusan Ribu Rakyat Turun Bersih 5 Kata Rafiq!! DS Najib Razak MASIH Perdana Menteri!!

Alhamdulillah... sejak bangun tidur jam 5.30 pagi tadi hingga sekarang, masih belum ada apa-apa berita tentang perletakan jawatan YAB Dato' Sri Najib Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia. Walaupun Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Bunga Incik Rafiq Naizamohideen mengumumkan yang "RATUSAN RIBU" rakyat turun berhimpun tapi hakikatnya tetap sama.. skrip yang diulangi sejak dari Bershit 1 hinggalah 5... Allah SWT masih memberikan ruang untuk DS Najib dan UMNO Barisan Nasional untuk terus menerajui kerajaan. Satu hakikat yang paling pahit untuk ditelan oleh puak-puak pembangkang ini.


Jebat tertarik dengan kenyataan Rafiq nie... tidak dinafikan lautan kuning membanjiri KLCC semalam tapi mungkin kerana semua berbaju kuning membuatkan Rafiq tak mampu untuk mengira.. ataupun mungkin semalam kerana terlalu gembira kerana telah lama mengidamkan untuk menyertai bersih buat beliau lupa macam mana nak kira.Jebat bukan suka-suka nak kata macam tu... Laman Rasmi FB Parti Bunga pun kata puluhan ribu.


Keadilan Daily pun tulis 50,000 ribu...


Malaysiakini pulak kata 40,000... so mana satu yang betul agaknya... Cuma Ambiga sahaja kata 100,000 yang hadir. 

Sudah terang lagi bersuluh yang kita tak boleh percayakan budak Rafiq nie... kalau macam nie la yang dikatakan calon bakal Ketua Menteri Melaka agak-agak macam mana dia nak mentadbir kerajaan negeri nanti?? Alahai...

Jebat mengajak semua untuk menilai... kalau sekarang dia sudah berperangai begini bayangkanlah kalau dia menjadi pemimpin di masa akan datang.

Untuk Rafiq selamat maju jaya dengan parti baru, jebat doakan yang terbaik. Tapi berjuanglah dengan jujur, Allah SWT nampak apa yang kita buat!!

#UMNODuluKiniSelamanya